Ce este Ba Gua?

Ba Gua este harta energiei in Feng Shui. Este unul dintre cele mai importante principii in Feng Shui si una dintre cele mai puternice unelte pe care le folosim.

Ba Gua

Ba Gua va ofera o cale sistematica prin care va puteti evalua campul de energie din jurul dumneavoastra. Ba Gua inseamna „8 zone” in chineza. De aceea Ba Gua are 8 zone in jurul centrului.

Aceste zone sunt conectate cu diferite aspecte ale vietii. Fiecare zona are mai multe semnificatii suprapuse ca culori, elemente, forme, organe si multe altele. Ba Gua este uneori prezentata sub forma unui octagon sau a unui patrat. In general Bagua este o retea de energie pe care o puteti pune peste planul casei. Daca Ba Gua este executata corect toata casa se va umple de energie. Pentru a aplica o harta Ba Gua trebuie sa impartiti planul casei in 9 patrate egale, fiecare patrat corespunde cu una din cele 8 zone. Al 9-lea patrat este numit „Punctul Ying Yang” sau Inima Casei. Aceasta are in mod energetic legatura cu toate zonele Ba Gua.

Odata ce v-ati facut harta Ba Gua pentru planul casei dumneavoastra, puteti incepe sa explorati nevoile energetice pentru casa dumneavoastra. Fiecare patrat de pe planul Ba Gua are cate o legatura specifica cu fiecare element din Feng Shui. Pentru a activa Ba Gua puteti adauga diferite remedii in zone de pe harta Ba Gua precum o planta vie, obiecte care se asorteaza cu culoarea zonei in care stau sau mutand mobila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *